Het weer voor dinsdag 17 maart

Dinsdagochtend is het fris met minima tussen +2 en +3°C maar in de loop van de dag stijgt het kwik toch tot een zachte 13°C. Limburg krijgt voormiddag al snel met wolken te maken waar de zon nog maar sporadisch doorheen kan priemen.

rweytjens_fr

Het blijft wel droog en er waait een zwakke wind uit noord tot later noordoostelijke richting.

Op woensdagochtend kan het in Limburg lokaal een graadje vriezen. Ook de maxima vallen met 10 tot 11°C enkele graden lager uit. Het blijft wel overal droog met een afwisseling van wolken en brede zonnige perioden. Er waait een zwakke noordoostenwind.

Donderdag vriest het tijdens de ochtenduren lichtjes in heel de provincie. Minima gemiddeld rond -1°C maar in de Kempen kan het nog een graadje kouder worden. De maxima bereiken uiteindelijk opnieuw 10 tot 11°C. Het blijft overal droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden.

Vrijdag wordt het nog wat frisse met minima tussen -3°C in de Kempen en -2°C in de rest van de provincie. 's Middags halen we niet veel meer dan 8°C. Het blijft wel overal droog met veel ruimte voor de zon. De zwakke tot matige noordoostenwind zal het wel schraal doen aanvoelen.

Ook tijdens het weekend blijft het droog met koude nachten en overdag temperaturen net beneden 10°C. We krijgen wel regelmatig de zon te zien.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen