Vandalen vernielen kapelletje in buurtschap Hoek

Jos Wouters stelde zondag vast dat zijn levenswerk werd vernield door vandalen. Heiligenbeeldjes van tachtig jaar oud werden stukgeslagen. Hij is er niet goed van.

jvandermosten

Het kapelletje aan de Hoekstraat in Brecht werd in het jaar 2000 gerestaureerd. Sindsdien zorgt Jos Wouters (54) voor het onderhoud. Elke week een paar uurtjes hakken, rijven en de buitenkant van bloemen voorzien.

“Ik woon tegenover het kapelletje. Gisterenavond had ik alle kaarsen weggenomen omdat hier in de buurt het Aspibal was van Chiro Brecht. Deze morgen kom je dan bij zoiets uit. Dit had ik nooit verwacht. Ik ben er het hart van in. Deze morgen heb ik er bij staan schreeuwen. Ik heb alles laten liggen. Ik vind er de moed niet voor om het op te ruimen."

"Beeldjes die al tachtig jaar oud waren, hebben ze gewoon meegenomen en op de duiker hierover kapotgeslagen. Kan je daar nu aan uit? Als ze het nog overhoop zouden zetten, kan je alles nog terugzetten. Maar moet dat nu echt allemaal kapot? Ze hebben zelfs beeldjes op het dak gesmeten. De leien moeten hersteld worden. In het deurgat ligt een uitgerukt verkeersbord. De haag ligt omver en het kruis hebben ze kromgetrokken."

"Het moet in de vroege uurtjes ‘s morgens gebeurd zijn, denk ik. Wij waren bij onze buren op bezoek. Om half twee ’s nachts zijn we naar huis gegaan en was er nog niets aan de hand. Tegenover onze deur stond een taxi te wachten. Ik heb met de man nog een babbeltje gedaan."

"Het was hier druk omdat wat verderop een bal was. Er waren er veel die hier te voet en met de fiets doorkwamen. Blijkbaar waren er tweeduizend aanwezigen. Je weet natuurlijk nooit of het één met het ander iets te maken heeft, maar het is wel toevallig dat het nu juist gebeurd is."

Politie Voorkempen deed de vaststellingen. “We hebben nog geen aanwijzingen. Het onderzoek is lopende. Alle tips zijn welkom. Of de daders van het Aspibal kwamen, is moeilijk te zeggen. Het kunnen ook anderen geweest zijn. We mogen niemand zomaar beschuldigen.”

Tom VORSSELMANS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio