Touring Verzekeringen verwacht duurdere autopolissen

Touring Verzekeringen verwacht dat autopolissen dit jaar duurder zullen worden. Dat komt onder meer omdat verzekeraars door de toestand op de financiële markten minder inkomsten halen uit het beleggen van de premies. Voorts kampen ze met een stijging van de schadelasten. Zelf verwacht Touring de premieverhogingen te kunnen negeren omdat de groei van de maatschappij veel opvangt.

jvangeyte

Touring Verzekeringen beheerde eind vorig jaar al 150.000 polissen. De maatschappij profileerde zich de voorbije jaren als een innovatieve onderneming. Ze kwam uit met aangepaste tarieven voor autobestuurders die geregeld het openbaar vervoer gebruiken, voor pendelaars die naar het werk fietsen en voor chaufeurs die minder dan 10.000 of 15.000 km per jaar rijden. Voorts kwam er een aangepaste polis voor jonge bestuurders die permanent hun rijgedrag laten meten.

Winst

Touring Verzekeringen, dat deel uitmaakt van de groep AXA, stelt 105 mensen tewerk. Dit aantal stijgt nog steeds. Dit jaar komen er weer vijf à tien netto-aanwervingen.

De maatschappij mocht vorig jaar voor 56,1 miljoen euro aan premies innen. Dat was 10,4% meer dan in 2007. Dit jaar gaat ze uit van een verdere stijging met zowat 10%. Touring hield aan zijn activiteiten vorig jaar een nettowinst over van 4,8 miljoen euro.

JVG