Jan Van Loy maakt kans op Gouden Uil

Jan Van Loy maakt kans op Gouden Uil

Jan Van Loy maakt kans op Gouden Uil

Print
Maandagvoormiddag werden de nominaties voor de Gouden Uil Literatuurprijs 2009 voorgesteld. Onder de vijf genomineerden zit dit jaar maar één Belgische schrijver: Jan Van Loy met de roman 'De heining'.

De vier overige genomineerden zijn allen Nederlanders: Pia de Jong (Lange Dagen), P.F. Thopése (Nergensman), Robert Vuijsje (Alleen maar nette mensen) en Christian Weijts (Via Capello 23).

De 44-jarige Jan Van Loy is geen onbekende. In 2004 ging hij nog aan de haal met de Debuutprijs voor zijn boek 'Bankvlees'. Twee jaar later haalde hij ook al de shortlist van de Gouden Uil met de roman 'Alfa Amerika'.

Jeugdliteratuurprijs

Ook de nominaties van de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs werden bekend gemaakt. In deze categorie zitten twee boeken van Vlaamse auteurs: 'Allemaal willen we de hemel' van Els Beerten en 'Het geheim van de keel van de nachtegaal' van Peter Verhelst en Carll Cneutt.

De drie overige, Nederlandse namen op de shortlist zijn: Harm de Jonge (Tjibbe Tjabbes' wereldreis), Joke van Leeuwen (een halve hond heel denken) en Jaap Robben & Benjamin Leroy (Zullen we een bos beginnen?). Leroy is een Vlaamse illustrator.

De Gouden Uilen worden op 4 mei uitgereikt. De winnaars gaan naar huis met een bedrag van 25.000 euro. Ze krijgen ook een trofee ontworpen door Ever Meulen.

.

Nu in het nieuws