Familieleden zitten allemaal dronken achter het stuur

De Nederlandse politie deed zaterdagavond een bijzondere vaststelling bij een alcoholcontrole in Schiedam. Alle bestuurders van eenzelfde familie zaten namelijk dronken achter het stuur. Een van hen moest zijn rijbewijs zelfs inleveren.

jlenaerts

Tijdens een alcoholcontrole werd een 39-jarige chauffeur tegengehouden. Hij bleek onder invloed te zijn. Toen zijn vrouw het stuur wou overnemen, bleek na controle dat ook zij te diep in het glas gekeken had. De overige inzittenden konden niet rijden: het ging om hun twee minderjarige kinderen.

De echtgenoot moest mee met de politie, terwijl de vrouw zich naar huis mocht laten rijden door een familielid. Even later kwamen de moeder, een oom en een tante van de man ter plaatse. De oom, die de auto bestuurde, en de twee vrouwen hadden echter ook te diep in het glas gekeken.

Protest

De familieleden protesteerden tegen het optreden van de politie. Zij vonden het overdreven dat de agenten moeilijk deden terwijl er twee kleine kinderen op de achterbank zaten. Dat ze niet mochten verder rijden, vonden ze ook onredelijk.

De hele bende werd naar het politiebureau meegenomen. Daar bleek de oom zoveel alcohol in zijn bloed te hebben dat hij zijn rijbewijs onmiddellijk moest inleveren.