Gestolen wagen crasht tegen lijnbus en gevel in Berchem

Print

Gestolen wagen crasht tegen lijnbus en gevel in Berchem

Berchem - Zondagavond rond 20.20 uur is een man opgepakt die met een gestolen wagen was gecrasht. In de Diksmuidelaan in Berchem, aan de hoek met de Gitschotellei kwam de wagen in aanraking met een lijnbus en belandde tegen de gevel van een woning. De wagen werd op de hielen gezeten door de politie. Die kon de man dan ook meteen inrekenen. De man raakte niet zwaargewond en ook op de lijnbus vielen geen gewonden.

Een patrouille die over de Diksmuidelaan in Berchem reed, merkte aan het kruispunt met de Minervastraat een witte VW Golf op, die zonder lichten reed. De patrouille wilde de wagen aan de kant zetten om de bestuurder hierop te wijzen.

De inspecteurs zetten het blauwe zwaailicht aan, waarop de bestuurder van de Golf gas gaf en wegstoof in de richting van de Gitschotellei. De patrouille zette onmiddellijk de achtervolging in.

Achtervolging

Net voor het kruispunt met de Gitschotellei kwam er een Lijnbus uit de tegenovergestelde richting. De wegvluchtende wagen reed tegen hoge snelheid recht naar de bus toe. Op het laatste moment begon de bestuurder te remmen en gooide het stuur om, om een frontale aanrijding met de bus te vermijden.

De Volkswagen begon te slippen, reed tegen de voorzijde van de bus en kwam tot stilstand tegen de gevel van een huis. Net op die plaats bevindt zich een bushalte. De mensen die er stonden te wachten, konden net voor de impact van de auto weglopen.

De bestuurder van de Golf kroop uit de wagen via het raam aan de passagierszijde - de bestuurderszijde stond tegen de gevel - en liep weg in de richting van de Gitschotellei. Een van de inspecteurs zette te voet de achtervolging in, terwijl de andere zich bekommerde om de voetgangers en naging of er geen gewonden waren. Dat bleek niet het geval, ook niet bij de passagiers op de bus.

Opgepakt

De vluchtende man werd een tiental meter verder ingehaald en opgepakt door de achtervolgende inspecteur. De 19-jarige man uit Borgerhout, die overigens niet over een rijbewijs beschikt, werd geboeid en meegenomen voor verhoor. Na het onderzoek mocht de man beschikken.

De wagen werd getakeld voor sporenonderzoek. Het voertuig was in de nacht van zaterdag op zondag gestolen op de Desguinlei.

Foto: © Bram Boelens / Nokia N79

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio