Postjes raken gevuld op sollicitatiedag Mijn Restaurant

Zaterdag hielden de vijf restaurants die deelnemen aan het VTM-programma 'Mijn restaurant' een sollicitatiedag. We snoven even de sfeer op in Sint-Niklaas. Wie de jobs te pakken kreeg, is uiteraard nog een geheim...

knuyens

In de hoofdstad van het Waasland dagen zo’n twintig kandidaten voor een job in La Scène op. Iets na tien uur worden ze door Ben en Dominique met de megafoon verwelkomd. Ze hadden duidelijk meer volk verwacht.

De half Bretoen - half Limburger Amaury Van de Velde wil dolgraag aan de slag als chef-kok in het restaurant van broer en zus Ribas. Hij is geen onbekende in de Antwerpse horeca, hij was eigenaar en chef van Margaux en Greens. “Ik hou enorm van de fijne Franse keuken, net als Dominique en Ben. Ik wil hun keukenteam best leiden”, zegt Amaury.

'Jonge poppetjes'

Voor Manuela Teirbrood was het een korte nacht. “Ik heb geen oog dicht gedaan. Ik hoop echt dat ik hier in de zaal kan werken. Ik heb altijd in de horeca gestaan, maar door de crisis ben ik mijn job kwijtgeraakt. En als alleenstaande moeder van 40 is het niet makkelijk om nog een baan te vinden. De meeste bazen nemen liever twee jonge ‘poppetjes’ van 18 jaar aan, dat kost minder.”

Ervaring

Oswald Cornelis ziet werken bij La Scène als weer ‘thuiskomen’. “Ik hoop op een baan als sous-chef. Ik woon nu wel in Zwijndrecht, maar ik heb jaren hier achter de Sint-Nicolaaskerk gewoond en gewerkt. Ik ken de horeca door en door, want de afgelopen jaren werkte ik in het uitgaansleven en bij traiteurs.”

Camera's

Dimitri Fondu moet even wennen aan de camera’s. “In het begin kijk je vrijwel constant om je heen, maar na een paar minuten went dit wel.” Hij hoopt als sous-chef aan de slag te kunnen.

Ann BATS

MEER OVER Sint-Niklaas

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio