Postjes raken gevuld op sollicitatiedag Mijn Restaurant

Zaterdag hielden de vijf restaurants die deelnemen aan het VTM-programma 'Mijn restaurant' een sollicitatiedag. We snoven even de sfeer op in Turnhout. Wie de jobs te pakken kreeg, is uiteraard nog een geheim...

knuyens

Om 9.50u staat er al een twintigtal geïnteresseerden voor de deuren van de voormalige arbeidsrechtbank in Turnhout, voor een gesprek met Chris en Wendy. Ze roken licht nerveus een sigaretje, of slaan een babbeltje. Philippe Samson komt voor de functie van kelner. “Ik heb hotelmanagement gestudeerd. Maar maître lijkt me voor mij nog wat hoog gegrepen. Als je afgaat, dan is het voor heel Vlaanderen.”

Als eerste komt Nibby Huysmans uit Arendonk naar buiten. “Ik solliciteerde voor afwasser”, zegt de jonge snaak. “Ik werd ondervraagd in een klein kamertje. Ze vroegen naar mijn referenties en of ik wil doorgroeien in de keuken. Ik schat mijn kansen niet zo groot in. Ik ben nog maar zeventien, hé.”

Kooktest

Nico Van Esbroeck is al iets zekerder van zijn stuk. Hij karde van Beringen naar Turnhout voor de functie van sous-chef. “Ik heb het programma al gezien en dit koppel gaat voor een wereldkeuken. Maar in een wereldkeuken zijn er invloeden uit Frankrijk, India, Afrika... Daar moet je veel vakkennis voor hebben. Wat mijn kansen zijn? Dat weet je nooit, hé. Maar ik mag wel om 15u terugkomen voor een kooktest. Dan is Peter Goossens er ook bij.”

“Die Peter Goossens moet bij mij geen commentaar geven, hoor. Hij komt zo arrogant over”, zegt Nibby nog. “Trouwens, die functie van poetsvrouw, mag dat ook een poetsman zijn? Dan ga ik daar zo meteen voor solliciteren.”

Marian MICHIELSEN

MEER OVER Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio