Bestuur Germinal Beerschot praat vandaag met Anthuenis

Vanmiddag praat het clubbestuur van Germinal Beerschot met Aimé Anthuenis over een eventuele contractverlenging. Een beslissing wordt niet verwacht.

jrosquin

“Het wordt een eerste verkennend gesprek”, zegt technisch adviseur Gunther Hofmans over de afspraak met Aimé Anthuenis. “Dat er een definitieve beslissing valt, lijkt mij onwaarschijnlijk.” Door de zege tegen Bergen heeft Anthuenis nochtans opnieuw aan een eerdere vraag van het clubbestuur beantwoord.

4 op 6

Dat had een 4 op 6 gevraagd in de jongste twee wedstrijden. Opdracht volbracht, niet? Hofmans: “Die 4 op 6 zal meespelen. Maar dat is niet het enige. Er is ook een financieel plan. De beslissing over de trainer zal ook daar moeten inpassen.” Kortom: Germinal Beerschot lijkt de beslissing nog even voor zich uit te willen schuiven. Anthuenis zelf blijft intussen rustig. Al lijkt hij zelf ook zijn verlanglijstje klaar te hebben.

“Zowel het clubbestuur als ik zelf zullen ons goed moeten voelen bij een nieuwe overeenkomst”, klinkt het. “Verder heb ik weinig verwachtingen over het gesprek. Ik draai al te lang mee in de voetbalwereld om daar nog van wakker te liggen. Aan carrièreplanning doe ik niet meer.”

24 op 30

Naast Anthuenis zelf zien ook de spelers wel wat in een langer aanblijven van de ex-bondscoach en succescoach bij Anderlecht. Sinds zijn aantreden als coach draait de Kielse machine op volle toeren en sprong de club van een degradatieplaats naar de linkerkolom.

WVO

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL