Kaartclub verliest lokaal in oud diamantenmuseum

De leden van kaartclub Het Rusthuis zijn op zoek naar een nieuw onderdak. Hun kaartlokaal in het diamantmuseum ruimt plaats voor appartementen.

knuyens

De eigenaar van het diamantmuseum heeft de huurovereenkomst van het pand opgezegd en de gebouwen moeten uiterlijk eind juni gesloopt worden. Voor de leden van de kaartclub, waarvan de gemiddelde leeftijd tussen de zeventig en tachtig jaar ligt, breekt weer een zoektocht aan naar een nieuwe locatie.

Sociaal leven

Zij vrezen dat een belangrijk deel van hun sociaal leven hierdoor dreigt weg te vallen. “Er wordt wel stevig gefoeterd tijdens het kaarten, maar we zijn toch allemaal vrienden”, zegt Albert Vannueten, met zijn 93 jaar de nestor van de bende. Hij komt nog elke veertien dagen zelf met de auto naar de kaartnamiddag.

Kaartclub Het Rusthuis bestaat al bijna 36 jaar, al die tijd onder de leiding van Jef Smidts. Hij begon destijds met een aantal werkmakkers te kaarten in de kantine van het rusthuis. Vandaar de naam van het clubje. Na de modernisering van het rusthuis, verdween het lokaal.

Na enkele omzwervingen kreeg de club van de gemeente gratis onderdak in het diamantmuseum. Een veertigtal leden komt om de veertien dagen op zaterdagnamiddag samen om een kaartje te leggen.

Alternatief

“Het gemeentebestuur heeft geen alternatief lokaal ter beschikking op zaterdagnamiddag, maar we zoeken wel mee verder naar een oplossing”, reageert schepen van Cultuur Alex Van Peer (Open Vld). Daarom lanceert de club via deze weg een oproep aan verenigingen of bedrijven in het Grobbendonkse die een lokaal beschikbaar hebben op zaterdag en dat willen openstellen voor de kaartclub.

TOCL

MEER OVER Grobbendonk

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio