Punkgroep Funeral Dress overwint vooroordelen

Met ‘Global Warning’ ligt het achtste studioalbum van punkband Funeral Dress in de winkels. Dat ze in april voor de tiende keer in Amerika toeren, bewijst hun populariteit.

knuyens

De achtste studioplaat van Funeral Dress heet Global Warning. “Met een ‘n’, niet de ‘global warming’ waar iedereen tegenwoordig over spreekt”, benadrukt de Herentalse frontman Dirk Peeters. “Het is weer een mix van pretpunk en serieuzer werk. Niet dat we ergens speciaals voor waarschuwen. Al bevat de plaat het nummer Belgium is burning over de politieke toestanden van het voorbije jaar.”

Vijf labels

De plaat werd gemastered in New York en komt uit bij vijf verschillende labels. Dat moet een degelijke distributie in zowel Europa, de Verenigde Staten als Azië verzekeren. Er staan dit jaar al optredens in Frankrijk, Duitsland, Italië, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk geprogrammeerd. “We krijgen zelfs te veel aanbiedingen zodat we een keuze moeten maken.”

Tournee

De punkformatie trekt begin april al voor de tiende keer op tournee naar de Verenigde Staten. De cd-voorstelling vindt plaats in een bekende Key Club op Sunset Boulevard in Hollywood. “Onze concerten zijn telkens uitverkocht, maar we treffen er vooral een jonger publiek aan dan hier. Onze allereerste toer in Amerika was een complete ramp, maar nu zijn we goed georganiseerd en geëvolueerd van cafés naar grote zalen en festivals.”

Crisis

“We merken wel dat de crisis in de VS bikkelhard toeslaat. Onze toer ligt er al maanden vast, maar we hebben al enkele annulaties ontvangen omdat de zalen er gewoon massaal mee stoppen. De vraag is of de mensen nu niet met z’n allen op de tickets voor onze concerten gaan besparen.”

Hans OTTEN

Funeral Dress

MEER OVER Herentals

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio