Dieven besmeuren hok en stelen kippen

Vandalen besmeurden het kippenhok van Ron Van Dongen in Mol met een vieze substantie. Een nacht later stalen ze de sierkippen.

knuyens

Ron Van Dongen (54) zit met veel vragen na een vreemde diefstal uit zijn speciaal kippenhok in de Glaswolstraat in Mol-Gompel. “In het hok zat een twintigtal sierkippen. Ik was eind vorige week niet thuis. Mijn zoon Bas ontdekte donderdagochtend dat er een vreemde substantie in het kippenhok was gespoten. Eén kip lag dood in het hok. Het ging om een stinkende smurrie die helemaal in het hout van mijn hok trok.”

Diefstal

Het vandalisme bleek de voorbode van erger want de volgende ochtend bleken haast alle sierkippen verdwenen. “Alleen een haan en een andere volledig gestresste kip konden in de bomen vluchten. Alle andere kippen waren weg. Zelfs de dode kip namen ze mee. Ik snap dit niet. Hebben de daders geprobeerd om de kippen met het product te verdoven?", vraagt Ron zich af.

En waarom nemen ze een dode kip mee? Dan gaat het toch om het vlees. De kippen hadden een totale waarde van 300 euro, maar dat geld vind ik niet het ergste. Het stoort me veel meer dat vreemden twee nachten in je tuin rondlopen”, vertelt de man. Ron Van Dongen diende bij de politie een klacht in tegen onbekenden.

MEER OVER Mol

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio