Neef en nicht sterven in ongeval op E313

Een dramatisch ongeval op de E313 in Geel kostte zondagnamiddag het leven aan Pieter Gielen (21) uit Olmen (Balen) en zijn nicht Sanne Gielen (17) uit Leopoldsburg. Cecilia Pauwels (19) uit Beringen raakte zwaargewond.

knuyens

De omstandigheden van het ongeval zijn onbekend. De drie jongeren zaten in een Citroën Berlingo. De auto bevond zich zondag rond 17u twee kilometer voorbij het afrittencomplex van Geel-West in de richting van Hasselt toen het fout liep. Pieter verloor de controle over het stuur.

Niet te snel

Vreemd genoeg hield de vangrail de wagen van de jonge Olmenaar niet op de snelweg. De kleine bestelwagen vloog over de vangrail. De klap moet verschrikkelijk geweest zijn. Het wagentje zat helemaal rond een boom geplooid. Het motorblok lag twintig meter verder in een gracht. Overdreven snelheid zou volgens de politie niet de oorzaak van het ongeval zijn geweest. De jongeren droegen naar verluidt ook hun gordel.

Gekneld

Pieter en Sanne waren op slag dood. Cecilia Pauwels overleefde de zware crash. De hulpdiensten brachten haar zwaargewond naar het ziekenhuis van Geel. De brandweer van Geel wachtte de moeilijke taak om de geknelde jongeren uit het verwrongen wrak te bevrijden. De hulpdiensten hadden anderhalf uur werk om het lichaam van de chauffeur uit de totaal vernielde wagen te halen. In de auto zaten ook twee honden. Zij overleefden het ongeval ook niet.

Willy VAN DEN BERGH, Alex KESTENS

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL