Was je bij de 17.000 feestbeesten op Sensation White? Bekijk je foto!

Sensationeel. Dat is wellicht het gevoel dat de bezoekers van Sensation ‘Ocean of White’ bijblijft. Zaterdagavond strandde een kolkende witte massa van 17.000 partyheads in de Hasseltse Ethias Arena, voor de vijfde Belgische editie van de megaparty.

Onze fotograaf Ludo Moris maakte honderden foto's. Was je op dit sensationele feestje? Bekijk dan hier je foto!

Sensation was met zijn 17.000 bezoekers net niet uitverkocht. Daardoor was van over de koppen lopen geen sprake. Toch werden de partyheads overdonderd door een massagevoel, waar de witte dresscode ongetwijfeld voor zorgde. Terwijl de één koos voor een witte broek in combinatie met simpel T-shirt, tooide de ander zich in een meer gewaagde outfit: van Love Boat-kapitein tot wulpse verpleegster of engel. Aan witte fantasietjes en zotte accessoires - tot witte lenzen toe - was geen gebrek.

Oogverblindend

Hoewel ID&T zorgde voor een line-up met internationale topdj’s als Martin Solveig, Dr. Lektroluv en Armin Van Buuren, duurde het even voor de plaatjesdraaiers de massa aan het dansen kregen. Wellicht de schuld van het oogverblindende decor dat het eerste uur alle aandacht van de witte fuifbeesten opeiste.

In een setting van enorme kwallen, witte ballen en een tachtig meter lang koraalrif van fonteinen, volgden stuntende acrobaten, indrukwekkende lasers en een sprankeltje vuurwerk elkaar op.‘Ocean of White’ was tot in het kleinste detail aanwezig. Ook op het grote VIP-platform wemelde het van de zeemeerminnen en oesters. “Van de 17.000 bezoekers kozen bijna 2.000 voor een Deluxebehandeling,” aldus Christophe Van den Branden van organisator ID&T Belgium. “Daarnaast hadden we nog 300 supervips te gast, waaronder BV’s als Nicky Vankets en Gunther Levi. Zij werden zelfs met een golfkarretje afgezet aan de luxueuze vipbox.” 

Verslavend

Opvallend is het grote aantal buitenlanders dat speciaal voor Sensation naar Hasselt afzakte. “Er waren minstens vijftien verschillende nationaliteiten aanwezig: van Nederlanders tot Britten en zelfs Noren.”De witte krullenbollen Vincent (32) en Leroy (34) Wilgehof uit Amsterdam, zijn niet aan hun proefstuk toe. “Na Sensation in Amsterdam en Düsseldorf, wilden we Hasselt niet aan ons laten voorbijgaan,” klinkt het bij de oudste van de twee. “Sensation werkt verslavend. Toch heb ik vandaag ontdekt dat de Belgische vrouwen braver gekleed zijn dan bij ons. Jammer, want dat is nu net de reden waarom ik zo van Sensation hou. (lacht)”Erdem Ipekçi (27) maakte samen met Onur en Devrim nog een verdere reis. “Wij komen helemaal vanuit Istanboel, speciaal voor Sensation,” zegt hij. Ook voor hen is Sensation Belgium de derde Sensation op rij. “Naar Sensation gaan is voor ons vakantie. Het is echt een geweldig evenement.”

Hanne DE BELIE