Foire du Vin lokt vierduizend bezoekers

Zo’n vierduizend wijnliefhebbers zijn dit weekend naar de Foire du Vin in de stadszalen van Sint-Niklaas afgezakt. De economische crisis liet zich voelen, maar de zestig vooral Franse wijnboeren sloten de wijnbeurs toch tevreden af.

knuyens

Van vrijdag tot zondag vond in Sint-Niklaas de Foire de Vin plaats, de grootste wijnbeurs van Vlaanderen. Doel van deze wijnbeurs is een rechtstreeks contact creëren tussen de wijnboer en de klant. In totaal kunnen liefhebbers er meer dan driehonderd verschillende soorten wijnen proeven. Het was al de vierde keer dat de Foire du Vin in Sint-Niklaas halt hield. En zoals de voorbije jaren waren alle wijnstreken van Frankrijk weer vertegenwoordigd.

Niet dramatisch

Organisator Stefaan Devies blikte zondag tevreden terug. “Met zo’n vierduizend bezoekers is het zowat een status quo in vergelijking met vorig jaar. Dat is een goed resultaat in deze moeilijkere tijden. Het is niet dramatisch, maar je merkt bijvoorbeeld wel dat mensen in plaats van twaalf flessen iets vaker maar zes flessen meenemen. Maar daar zal ons uiteindelijke resultaat niet te veel onder lijden. Op voorhand hadden we enige bezorgdheid, maar dat bleek voorbarig."

"Ik merk verder nog enkele trends: mensen komen elk jaar terug én bereiden zich goed voor. Ze weten waarvoor ze komen. En bezoekers komen ook elk jaar van verder. Dit is geen lokale wijnbeurs meer. De cirkel deint uit naar Vlaanderen, tot zelfs Nederland", weet Devies.

De Foire du Vin vindt in april ook plaats in Keerbergen en in oktober in Roeselare. Meer info vind je op de website van Foire du Vin.

Joris VERGAUWEN

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio