Kinderen van voorbije dertig jaar vieren onthaalmoeder

Na dertig jaar neemt onthaalmoeder Lilianne Schoenmaekers (59) uit Sint- Gillis-Waas afscheid. Zaterdag kreeg zij een verrassingsfeest van de kinderen die ze mee heeft grootgebracht.

knuyens

Lilianne Schoenmaekers wordt in april zestig jaar. Na dertig jaar werken als onthaalmoeder gaat ze nu met pensioen. Maar haar dochter Katrijn Colman wilde dat niet zomaar laten gebeuren. “Dit is het ideale moment om alle kinderen uit te nodigen die de voorbije dertig jaar bij haar zijn geweest”, vertelt Katrijn.

“Het was een hele klus om iedereen terug te vinden. Daar ben ik toch een paar maanden zoet mee geweest. Maar de reacties waren super. Iedereen was heel blij om iets terug te kunnen doen voor mijn moeder", weet Katrijn nog.

Tranen

Om 15.30u zaterdagmiddag stapte Lilianne zaal Eirentrapper binnen, waar alle kinderen verzameld waren om haar uit te wuiven. Ze wist niet wat er gebeurde toen ze al die bekende gezichten zag. Maar al gauw besefte ze dat iedereen voor haar was gekomen en schoten de tranen haar in de ogen.

De voorbije dertig jaar zorgde onthaalmoeder Lilianne voor 68 kinderen. 51 daarvan waren zaterdagmiddag present. “Wat een zalige dag”, zei Lilianne iets later. “Ik moet er nog van bekomen. Ik wist helemaal van niks! Er is geen mooier afscheidscadeau dan dit. Al die kinderen die bij mij zijn geweest, en nu grote mannen en vrouwen geworden zijn!”

Joris VERGAUWEN

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Sint-Gillis-Waas