Gerets en Marseille weer volop in titelrace na winst bij PSG

Marseille heeft zondagavond de hyperbelangrijke uitwedstrijd bij Paris Saint-Germain gewonnen met 1-3. Door die zege springt de club van trainer Eric Gerets over PSG naar de tweede plaats, op één punt van leider Lyon.

jrosquin

Olympique Lyon werd de voorbije zeven seizoenen landskampioen in Frankrijk en overklaste doorgaans de tegenstand. De laatste weken is het tij echter aan het keren. Lyon verloor tweemaal in de competitie en werd ook kansloos uitgeschakeld in de Champions League. Zondag verloor de Zuid-Franse club met 0-2 van Auxerre. Het was de eerste thuisnederlaag sinds 11 november 2007.

Zes ploegen voor titel

Marseille werd de grote winnaar van de 28e speeldag. De club van Eric Gerets zette Paris Saint-Germain opzij met 1-3. Cruciaal in de wedstrijd was een rode kaart voor Parijzenaar Camara waarna Marseille de zege veilig stelde.

De titelstrijd belooft nu de spannendste in jaren te worden. Zes clubs staan tot vier punten van elkaar gescheiden en maken allemaal nog kans op de titel. Naast Lyon, Marseille en PSG zijn dat Bordeaux, Toulouse en Lille.