Renault lanceert sportieve en praktische versies Clio en Mégane - Video

Print
Renault lanceert een supersportieve versie van de Mégane. De Mégane Renault Sport (foto) is gebaseerd op de driedeurs coupé en belooft rijplezier zonder complexen. Bij voorkeur in het geel.

De Mégane Renault Sport is bedoeld voor een select publiek van liefhebbers. Je ziet de RS-versies van de vorige Mégane dan ook niet zo vaak rijden. En die had nog een dieselversie. Want dat is toch wel het meest opvallende aan de nieuwe Mégane RS: er is (voorlopig?) geen diesel.

Bovendien valt de Mégane RS in de hoogste BIV-schaal, zo’n 5.000 euro. Dat is een gevolg van de motor, die met ruim 250 pk liefst 24 pk krachtiger is dan zijn voorganger. Het koppel van 340 Nm bij 3.000 omwentelingen, waarbij 80 procent al beschikbaar is bij 1.900 toeren, benadert bovendien dieselniveau.

Aan de buitenkant is de Mégane voorzien van alle attributen die van een Mégane een RS maken. Prachtige gele lak, maar u kan ook voor een discreter kleurtje kiezen, spoilers en rokjes, een dikke centrale uitlaat en zwarte wielen.

Bekijk ook onderstaande YouTube-video:

Clio Renault Sport

Renault is altijd al gespecialiseerd geweest in kleine auto’s met een overschot aan vermogen. Wie herinnert zich niet de R5 Alpine, de R5 Turbo en meer recent de Clio V6. Tegenwoordig heten de sportieve versies van de Clio gewoon Renault Sport.

Van de Clio Renault Sport zijn er meteen twee versies: de versie Luxe en de versie Cup, waarbij de laatste zich echt richt tot een compromisloos sportief publiek. De Cup weeg 36 kilogram minder dan de Luxe.

Wat beide versies wel gemeenschappelijk hebben, is de motor, een 2.0 liter met 203 pk.

Bekijk ook onderstaande YouTube-video:

Guido CLOOSTERMANS

Bron: Magazine

.

Nu in het nieuws