Het weer voor maandag 16 maart

Vandaag drijven er vaak wolkenvelden over Limburg. Af en toe kan er een opklaring verschijnen, hoe meer naar het westen hoe groter de kans daarop. Het blijft wel overal droog en de temperaturen doen het zeer goed met maxima rond 13 of lokaal 14°C.

rweytjens_fr

Dinsdagochtend is het fris met minima rond +3°C maar in de loop van de dag stijgt het kwik opnieuw naar 13 tot 14°C. Eerst zijn er veel wolken maar later op de dag komt er steeds meer ruimte voor opklaringen. Het blijft droog en er waait een zwakke wind uit het noordoosten.

Op woensdagochtend kan het in Limburg lokaal een graadje vriezen. Ook de maxima komen met 10 tot 11°C al wat lager uit. Het blijft wel overal droog met een afwisseling van wolken en brede zonnige perioden.

Donderdag vriest het tijdens de ochtenduren in heel de provincie. Minima gemiddeld rond -1°C maar in de Kempen kan het nog een graadje kouder worden. De maxima bereiken nog met veel moeite de 10°C. We krijgen wat meer wolken te verwerken maar het blijft wel droog. De wind waait zwak tot matig uit noordoostelijke richting.

Vrijdag wordt het nog wat kouder met minima tussen -4°C in de Kempen en -2°C in de stadkernen. 's Middags halen we niet veel meer dan 7°C. Het blijft waarschijnlijk wel overal droog bij nog steeds een zwakke tot matige noordoostenwind.

Ook het weekend ziet er meestal droog meer zeer fris uit.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen