25 ton vlees gaat in vlammen op

25 ton vlees gaat in vlammen op

25 ton vlees gaat in vlammen op

Print
Antwerpen - Vleeshandel Salembier aan de Slachthuislaan brandde zaterdag uit. Met de hulp van buren-collega’s kan de zaakvoerder vandaag al opnieuw aan het werk.

Een politiepatrouille stootte zaterdagochtend rond 3.35u op een brand bij vleeshandel Salembier aan de Slachthuislaan 70. De brandweer werd verwittigd, maar minuten later sloegen de vlammen al door het dak. De brand woedde in een overdekte hal van veertig op twintig meter. De Slachthuislaan werd afgesloten voor alle verkeer.

Uit metingen van de brandweer bleek rond 4.40u dat de rook cyanide bevatte. Dat was een gevolg van de verbranding van schapenvellen. De gemeten waardes bleven gelukkig onder de alarmdrempel zodat de volksgezondheid niet in het gedrang kwam. Uit voorzorg besproeide de brandweer toch de rook die richting Ring en Sportpaleis waaide.

Kortsluiting

De brandweer had het vuur rond 5u onder controle. De averij was bijzonder groot. De hal van 800m² was volledig uitgebrand en 25 ton schapen- en rundsvlees waren naar de haaien. Ook de andere vertrekken van de vleeshandel liepen zware schade op. De brand ontstond vermoedelijk door een kortsluiting in een vals plafond. In de vooravond was er ook al een elektriciteitsstoring geweest.

Zaakvoerder Thierry Salembier was bijzonder aangedaan. “Maandag zijn we terug aan de slag, met de hulp van collega’s”, klonk hij zaterdag wel strijdvaardig. En hij krijgt ook gelijk. “Salembier heeft veel vrienden”, wist Pierre De Troyer van vzw Slachthuis zondagavond.

“Er is al terug waterleiding en elektriciteit. Maandagmiddag worden containers geleverd zodat de winkel gewoon terug open kan. Slachten gebeurt voorlopig in Zellik en voor de opslag van vlees kan hij achter de hoek terecht, bij Van Peer. Vermoedelijk moet het pand wel worden afgebroken. Voorlopig werd het alleszins afgekeurd.”

Christophe MATTHIJSENS
Peter DE MEYER

© Bram Boelens / Nokia N79

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio