Was Kurt Jansen betrokken bij eigen ontvoering?

Was Kurt Jansen betrokken bij eigen ontvoering?

Was Kurt Jansen betrokken bij eigen ontvoering?

Print
Kurt Jansen is vlak na zijn bevrijding weer opgepakt door de Mexicaanse politie. Mogelijk is hij betrokken bij z’n eigen ontvoering, zeggen bronnen dicht bij het onderzoek.

Zijn ouders uit Bocholt ontkennen formeel. “Kurt is zo vrij als een vogel. Hij heeft niks verkeerd gedaan.”

Er heerst grote verwarring over het lot van Kurt Jansen, de discotheekuitbater uit Bocholt die vorige week maandag bevrijd werd uit de handen van zijn ontvoerders.

Niet uitsluiten

Waarvan hij beschuldigd wordt, is nog niet duidelijk.

“Het is aan de Mexicaanse overheid om mee te delen wat er aan de hand is, We kunnen alvast niet uitsluiten dat hij betrokken was bij zijn eigen ontvoering”, aldus de bronnen.

Ouders

Kurts ouders uit Bocholt spreken die beweringen formeel tegen.

“Wat er de afgelopen dagen geschreven is, doet ons vreselijk veel pijn. Kurt is helemaal niet opgepakt na z’n bevrijding. Hij is in een privéjet van de SIEDO (een groep binnen de Mexicaanse politie die gespecialiseerd is in de strijd tegen de drugskartels) samen met twee ontvoerders - die geketend en geblinddoekt waren, overgevlogen naar Mexico City."

"Een dag later zijn ze hem opnieuw gaan ophalen om verdachten te identificeren die bij zijn ontvoering betrokken waren. Ze hebben hem negen man getoond en hij heeft er nog eens vijf herkend”, zegt vader Jaak Jansen die zijn zoon zaterdag aan de telefoon sprak.

Lees het volledige artikel in Het Belang van Limburg

.

Nu in het nieuws