"Misschien sterf ik wel voor de camera"

Zeven jaar nadat Jade Goody deelnam aan Big Brother is Groot- Brittaniës favoriete schandaalfiguur een volksheldin geworden, die haar doodstrijd tegen terminale kanker voor de camera’s voert. De exclusieve rechten op haar laatste dagen brachten al meer dan een miljoen euro in het laatje.

ssimons

Goody nam deel aan de Indische Big Brother in 2008. Na twee dagen kreeg ze live op televisie te horen dat ze aan baarmoederhalskanker leed.

Huwelijksaanzoek

In februari kreeg Jade te horen dat ze nog enkele weken te leven had. Haar liefje Jack Tweed (21), in de cel voor geweldpleging, deed meteen een huwelijksaanzoek. Met enkelband en onder toeziend oog van de camera’s van Living TV, die 108.000 euro betaalden voor de rechten, trouwde Jack met Jade. Met een kaal hoofd en in een jurk geschonken door Dodi Al-Fayed, eigenaar van Harrods.

De exclusieve trouwfoto’s kostten OK!Magazine meer dan 750.000 euro, geld dat Jade naar eigen zeggen nodig heeft om de toekomst van haar zoontjes Freddie (4) en Bobby (5) veilig te stellen. De jongens, kinderen uit een vroegere relatie met een tvpresentator, werden nog snel gedoopt.

Michael Jackson

“Ik heb voor de camera geleefd”, verklaarde Goody in News of the World, “En misschien sterf ik wel voor de camera. Ik weet dat er mensen zijn die het niet leuk vinden wat ik doe, maar op dit moment kan het mij echt niet schelen wat anderen denken. Nu gaat het om wat ik wil.”

Het bemoedigende telefoontje van Michael Jackson heeft weinig soelaas gebracht. Afgelopen week werd Goody, ijlend onder de pijnstillers, naar huis gebracht om in intieme kring te sterven. De tabloids tellen af naar haar dood. Dat wordt gegarandeerd een recordoplage.

SofVa