Voetballer geeft scheidsrechter karatetrap op de borst

Scheidsrechter Jos Lenaerts (52) uit Tessenderlo liep zaterdagavond gekneusde ribben op toen een speler van Vrij Arendonk hem molesteerde.

ghouben

De voetballer sloeg de scheids eerst met de vuist neer en trapte hem vervolgens vol op de borst.

De wedstrijd Vrij Arendonk-Oevel in derde provinciale duurde zaterdagavond nauwelijks 36 minuten.

Thuisspeler Robin Coertjens ging na een tweede gele kaart in evenveel minuten helemaal door het lint.

Drugs

Secretaris Marc Blockx van Vrij Arendonk reageert geschokt op de uiting van agressie.

“De wedstrijd werd onmiddellijk gestaakt en de ref werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een kleine wonde aan het voorhoofd en zijn borstbeen was geraakt. Wij zitten enorm verveeld met de zaak. Robin vertrok als talentvol jeugdspeler naar Willem II. Er wachtte hem een mooie voetbalcarrière, maar hij belandde in het drugsmilieu. Hij leek echter gerehabiliteerd. Robin is bij Vrij Arendonk niet meer welkom.”

Postbode

Scheidsrechter Jos Lenaerts (52) prees zich gisteren gelukkig dat hij enkel gekneusde ribben had. “Stel je de gevolgen eens voor als hij in mijn gezicht had getrapt.”

De man laat de moed echter niet zakken.“Ik fluit zeven jaar. Nog nooit maakte ik agressie mee. Ik voetbalde zelf lang en dan voel je een wedstrijd beter aan."

"Ik heb een sterk karakter en wil niet stoppen met fluiten, maar zoiets geeft je enthousiasme toch een knak. Ik wil morgen (maandag, red.) ook gewoon mijn job als postbode opnemen.”

Willy VAN DEN BERGH ANNEliEs FREDERiCKX

MEER OVER Tessenderlo

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio