Park Den Brandt krijgt nieuwe inwoner

Park Den Brandt krijgt nieuwe inwoner

Park Den Brandt krijgt nieuwe inwoner

Antwerpen - Volgende week is het zover. Dan begint de Nederlandse organisatie De Baak zijn nieuwe centrum voor managementtraining op een absolute Antwerpse toplocatie: park Den Brandt.

Park Den Brandt krijgt een nieuwe bewoner. In het koetshuis, waar twaalf jaar een tuincentrum was gevestigd, start op 26 maart de Antwerpse pppot van De Baak, een groot Nederlands bedrijf dat managers traint.

“Eigenlijk was het toeval”, vertelt William Strobbe. “Een tijdje geleden hadden we een vergadering van De Baak in Kasteel Den Brandt. Die dag ontdekten we dat het koetshuis te huur stond. We waren juist aan het nadenken over de internationalisering van onze activiteiten en toen vonden we deze plek, een optimale omgeving om te leren. Die buitenkans konden we niet laten schieten.”

Poel van creativiteit

De 50-jarige Brechtenaar werkt al acht jaar voor De Baak, een Nederlandse stichting die sinds 1948 opleidingen verzorgt voor managers. De Baak heeft ruim driehonderd medewerkers en vestigingen in Amsterdam, Noordwijk-aan-Zee en Driebergen. “Nu willen we verder uitbreiden op de as Amsterdam-Antwerpen-Parijs”, zegt Strobbe. “Antwerpen lijkt ons ideaal, als poel van creativiteit en innovatie. Bovendien heeft Antwerpen iets magisch voor Nederlanders (lacht).”

De Baak huurt het koetshuis van Benoît Guiette, die het kasteel in 1991 restaureerde en er sindsdien een gereputeerd seminarie- en evenementencentrum uitbaat. “Het is een klassieke win-winsituatie. Wij kunnen gebruikmaken van de cateringfaciliteiten van Benoît, hij trekt via ons nieuwe klanten aan. Voor de overnachtingen van onze cursisten hebben we afspraken gemaakt met hotel Crowne Plaza aan de Gerard Le Grellelaan.”

Feestelijke opening

In het koetshuis wordt nog druk gewerkt om het gebouw klaar te krijgen voor de feestelijke opening op 26 maart. Op 1 april start de eerste training met een groep jonge talenten uit de Nederlandse bankwereld.
Meer info: www.debaak.be

Lex MOOLENAAR

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio