Heistenaren planten 'millenniumbos' aan

Natuurpunt heeft zondagmiddag met zo’n honderdtal vrijwilligers het nieuw ‘millenniumbos’ aangeplant in de Netevallei.

Natuurpunt had vlak bij de oude stortplaats aan de Lodijk in de Netevallei een kaprijp populierenbos van 1,5 hectare aangekocht.

“We hebben het bos in oktober gerooid”, vertelt Natuurpunt- voorzitter Paul Anthonis. “Daarbij werden de eiken maximaal gespaard. Heel wat vrijwilligers hebben heel de winter, tijdens de beheerswerkdagen, geholpen."

"Zo hielpen hier tijdens de ‘Dag van de Natuur’ zo’n 35 natuurliefhebbers. Studenten van de Heilig Hartscholen Berlaar kwamen ter hulp om in de kerstvakantie de takken te verhakselen. De helpers mochten het hout daarna meenemen voor de kachels.”

Streekeigen planten

Op die locatie heeft Natuurpunt zondag het nieuw ‘millenniumbos’ aangelegd. Om de viering van duizend jaar Heist af te sluiten, hebben de vrijwilligers er duizend bomen geplant.

“Wij hebben ervoor gekozen om een streekeigen bos aan te planten met streekeigen bomen. De planten hebben we van boomkweker Op de Beeck uit Putte, zodat we zeker zijn dat het autochtoon materiaal is”, vertelt gids François Van den Bosch. “Het gaat om zomereik, es, zwarte els en aan de rand hazelaar, meidoorn en sleedoorn.”

Schepen Eric Verbist onthulde het houten bord met ‘millenniumbos’ op. Hij was samen met schepenen Jef Marien en Carl Verelst mee komen planten. De gemeente heeft de kosten van de planten betaald.

Pierre ANTHONISSEN

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio