Supporters SK Berlaar beleven mooie tijden

Eindelijk weer feest. De voorbije jaren was het niet altijd even leuk om supporter van SK Berlaar te zijn. Maar de titel in vierde provinciale en het kampioenenfeest van zondag maken veel goed.

SK Berlaar won zondag met 2-0 op het veld van Bevel. Toen het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter weerklonk, viel een enorme last van de schouders van bestuur, spelers en supporters van SK Berlaar.

Voor de honderden naar Bevel afgezakte supporters kon het kampioenenfeestje beginnen. De jonge fans spurtten het terrein op om mee te vieren met de spelers. Er werd champagne op het veld gesleept, want klinken op een titel doe je natuurlijk niet met plat water.

De spelers hielden hun voetbalkledij aan en dansten in groenrood de polonaise in de onlangs vernieuwde kantine van Bevel. De spelers van de thuisploeg waren ontgoocheld door de nederlaag, maar waren sportief genoeg om mee te klinken op de titel van de buren uit Berlaar.

Feestje in Berlaarse cafés

Na de viering op en rond het veld van Bevel verhuisde de karavaan van spelers en supporters naar hun thuisgemeente. In de cafés rond de Wortelpoel werd nog duchtig doorgevierd tot in de vroege uurtjes.

Veel spelers hadden gelukkig hun voorzorgen genomen en hadden op voorhand al een dag verlof genomen. Ze schreeuwden hun stem de hele nacht schor op het clublied Wij zijn de kampioenen van Eddy Smets.

Op zondag 15 maart staat vanaf nu met stip genoteerd in de geschiedenis van de club.

"Mijn hart stond stil"

Ken Voet (22, foto) is een echte clubman, maakt spandoeken en beheert de website. De Berlaarse gloriedagen in de nationale reeksen heeft hij niet bewust meegemaakt.

“Ik ging kijken maar was te klein om het goed te beseffen. Sinds zes jaar ben ik een ’die-hard’ supporter. Een goede vriend maakte toen zijn debuut en elk jaar kwamen er meer maten in de kern en op het veld.”

Het is de eerste titel van de club onder de naam SK Berlaar. “Ik kan al weken aan niets anders meer denken. Toen ze de kans op het tweede doelpunt misten, stond mijn hart even stil, maar alles is gelukkig goedgekomen”, zucht Ken.

Ben VAN NUFFELEN, Bert PROVOOSTMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio