Standard klopt Genk met 2-0 en verovert de leidersplaats

Standard staat opnieuw aan kop van de Jupiler League. Na een verdiende zege tegen Genk springen de Rouches over Anderlecht. Net voor rust kopte Witsel de openingstreffer binnen. In de slotfase wist De Camargo nog te scoren, nadat doelman Verhulst rood kreeg.

wverhaert

Standard kon niet rekenen op een geschorste Defour. Na een beginfase zonder echte doelkansen, voerden de Rouches de druk op.

Net voor rust was het raak. In de extra tijd van de eerste helft belandde een bal van Dalmat via het hoofd van De Camargo bij Witsel. Die liet de kans niet liggen en kopte binnen: 1-0.

Rood

Nadat de spelers uit de kleedkamers kwamen, volgden de kansen elkaar op. Een kwartier voor het einde kreeg Davino Verhulst rood. Daardoor moest invaller Ljubojevic het Genkse Doel bewaken. Standard profiteerde daarvan en in de 86e minuut knalde De Camargo de eindstand op het scorebord: 2-0.

Racing Genk blijft vierde.

Scheidsrechter: Nzolo. STANDARD: Espinoza, Marcos, Onyewu, Mikulic, Mulemo, Nicaise, Witsel, Dalmat (87' Benko), De Camargo (89' Benteke), Mbokani, Jovanovic (82' Goreux). RC GENK: Verhulst, Daeseleire (56' Ederson), Carlos, Matoukou, Pudil, De Mul, Hubert, Toth (74' Ljubojevic), Huysegems, Vossen (56' Bosnjak), Barda. Doelpunten: 45' Witsel 1-0, 86' De Camargo 2-0.

MEER OVER