Het weer voor maandag 16 maart

Maandagochtend kan het aan de grond een graadje vriezen. Doordat de wind nagenoeg wegvalt kan er op heel wat plaatsen (dichte) mist voorkomen. Na het optrekken ervan blijft het in Limburg meestal bewolkt. Hoe meer naar het westen hoe groter de kans op wat meer opklaringen.

rweytjens_fr

De temperaturen doen het wel zeer goed met maxima rond 13 of lokaal 14°C.

Dinsdagochtend ligt de temperatuur weer net boven het vriespunt maar in de loop van de dag stijgt het kwik opnieuw naar zo'n 13 tot 14°C. De wolken zijn dinsdag in de minderheid en er waait een zwakke wind uit het noordoosten.

Op woensdagochtend kan het in Limburg op heel wat plaatsen een graadje vriezen. Ook de maxima komen met 10 tot 11°C al wat lager uit. Het blijft wel overal droog met een afwisseling van wolken en brede zonnige perioden.

Donderdag vriest het tijdens de ochtenduren in heel de provincie. Minima gemiddeld rond -1°C maar in de Kempen kan het nog een graadje kouder worden. De maxima bereiken nog met veel moeite de 10°C. We krijgen wat meer wolken te verwerken maar het blijft wel droog. De wind waait zwak tot matig uit noordoostelijke richting.

Vrijdag wordt het nog wat kouder met minima tussen -4°C in de Kempen en -2°C in de stadkernen. 's Middags halen we niet veel meer dan 7°C. Het blijft waarschijnlijk wel overal droog bij nog steeds een zwakke tot matige noordoostenwind.

Ook het weekend ziet er meestal droog meer zeer fris uit.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen