Colom wint in Nice, Sanchez eindwinnaar

Luis Leon Sanchez is de eindwinnaar van Parijs-Nice nadat zijn landgenoot Antonio Colom de laatste etappe op zijn naam schreef. Colom kwam als eerste over de meet, gevolgd door Alberto Contador en Fränk Schleck. De Belg Kevin Seeldrayers eindigt in de witte trui.

wverhaert

In de achtste rit legden de renners een parcours van 119 kilometer af. Contador nam na 41 kilometer de benen. Op die manier probeerde hij nog om Sanchez van de eindoverwinning te houden. Tevergeefs, op zo'n 10 kilometer van de eindmeet werd hij bijgebeend door Colom en Schleck.

Aan de aankomst volgde een spurt met de drie koprenners. De Spanjaard Antonio Colom bleek de snelste, gevolgd door Alberto Contador en Fränk Schleck.

Sanchez

De 25-jarige Luis Leon Sanchez van Caisse d'Epargne eindigt aan kop van het eindklassement. Fränk Schleck is tweede, Sylvain Chavanel derde. De Belg Kevin Seeldrayers is de beste jongere (witte trui) en eindigt zevende.

Uitslag:

1. A. Colom (Spa) 2. A. Contador (Spa) 3. F. Schleck (Lux) 4. J. Hivert (Fra) 5. C. Moreau (Fra) 6. S. Chavanel (Fra) 7. J.M. Garate (Spa) 8. C. Le Mevel (Fra) 9. J. Voigt (Dui) 10. S. Casar (Fra)

Eindstand:

1. L.L. Sanchez (Spa) 2. F. Schleck (Lux) 3. S. Chavanel (Fra) 7. K. Seeldrayers