1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gevangenen gijzelen cipier en ontsnappen - duo op de vlucht

Deze voormiddag ontsnapten drie gevangenen uit de gevangenis van Ittre. Een van hen is intussen gevat, de twee anderen zijn nog voortvluchtig. De politie heeft de zoektocht naar het duo stopgezet.

ssimons

De gevangenen startten hun ontsnappingspoging om 09.00 uur tijdens de wandeling op de binnenplaats van de gevangenis; toen ze terug naar hun cel moesten, gijzelden ze een cipier. Ze bedreigden hem daarbij een zelfgemaakt mes.

De drie, die vastzaten voor drugsgerelateerde feiten en verkrachting, konden zich zo een weg naar buiten banen. De cipier werd vervolgens vrijgelaten. Hij werd met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Bos omsingeld

Eens buiten, slaagden de gevangenen er niet in een auto te stelen op de parking van de gevangenis. Daarop zetten ze hun vlucht te voet verder.

De politie zocht met man en macht naar de ontsnapte gedetineerden. Hierbij wordt ook een helikopter ingezet.

Eén van de drie gedetineerden werd ingerekend. De twee anderen zijn nog voortvluchtig. De zoektocht naar hen werd zondagnamiddag stopgezet.

Opsporingsbericht

Het gaat om El Yaagoubi Ahmed, geboren op 1 januari 1964, zonder gekende verblijfplaats in België. De tweede ontsnapte betreft Lahnachi Mustapha, geboren op 1 november 1978, zonder gekende verblijfplaats. Beide verdachten zouden geweld kunnen gebruiken.

Heeft u één of beide personen gezien of weet u waar ze zich bevinden, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800/91.119.