Het weer voor zondag 15 maart

Voormiddag bereiken ons een aantal brede opklaringen vanuit het noordwesten. Het oosten van Limburg heeft het langst last van de wolken. Het blijft wel overal droog. We hebben vandaag wat meeval want het slechte weer zit net ten oosten van onze provincie.

rweytjens_fr

Namiddag krijgen we overal een mix van wolken en opklaringen. Bij een matige noordwestenwind klimmen de temperaturen naar gemiddeld 12°C.

Maandagochtend is het wel behoorlijk fris met minima rond +1°C en op heel wat plaatsen in Limburg grondvorst. Namiddag kan het bij een afwisseling van wolken en zonnige perioden echter 12 tot 13°C worden. Omdat de wind nagenoeg helemaal wegvalt zal het best aangenaam aanvoelen.

Dinsdagochtend ligt de temperatuur weer net boven het vriespunt maar in de loop van de dag stijgt het kwik opnieuw naar zo'n 13°C. De wolken zijn dinsdag in de minderheid en er waait een zwakke wind uit het noordoosten.

Ook woensdag belooft een aardige dag te worden met veel ruimte voor de zon en temperaturen tot 13°C. Tijdens de vroege ochtend kan het wel een graadje vriezen.

Waarschijnlijk blijft het ook de rest van de week droog. Overdag is het zacht maar de nachten blijven fris.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen