1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Mater Salvatoris vestigt wereldrecord achteruitlopen

De 70ste verjaardag van Mater Salvatoris is niet onopgemerkt gebleven. De leerlingen scoorden vrijdag een nieuw wereldrecord.

ikerremans

Het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen bestaat 70 jaar. Dat mochten de leerlingen vrijdag uitgebreid vieren. In het gemeentepark vestigden ze zo maar eventjes een wereldrecord. Samen vestigden ze in vijf minuten een nieuw wereldrecord: 400 meter achteruitlopen.

Elodie

Ook BV’s en BK’s tekenden present. Twee olympiërs liepen mee: zeiler Sebbe Godefroid (zijn zus is oud-leerlinge) en judoka Catherine Jacques (zelf oud-leerlinge). Dat deden ook sportschepen Sabine Van Dooren (oud-leerlinge) en gemeenteraadslid Harold van der Kraan (oud-leerling).

Misschien wel de opmerkelijkste gast was Elodie Ouedraogo, zilveren medaille in Peking. Zij liep niet mee achteruit - ze wilde geen risico’s nemen - maar steunde de middelbare studenten wel volop.

539

Na zo’n vijf minuten en iets meer dan 400 meter achteruitlopen op een strakke dreunbeat begon op de atletiekpiste het tellen voor kandidaat-gerechtsdeurwaarder Dieter Dias en zijn drie collega’s. Hun verdict kwam er snel: 539 lopers.

Terug in de school kregen alle leerlingen frieten voorgeschoteld. Daarna volgde daar het TMF StressFactorFestival met optredens van The Ditch, Carbon en Laston en Geo.

Christophe Matthijssens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners