Mechelen klopt Anderlecht: 2-1

Mechelen klopt Anderlecht: 2-1

Mechelen klopt Anderlecht: 2-1

Print
KV Mechelen versloeg Anderlecht tijdens de eerste wedstrijd van de 26e speeldag in de Jupiler League met 2-1. Even voor rust werd Rnic uitgesloten. Vleminckx en Rossini profiteerden daarvan en brachten de Maneblussers op voorsprong. De Sutter legde de eindstand vast. Standard kan zondag de fakkel overnemen van paars-wit, KV Mechelen belandt op de negende plaats.

Rood

Tijdens een zwakke eerste helft blonk geen van beide ploegen uit. Echte kansen waren schaars. Opmerkelijk was de rode kaart voor Rnic na een fout op Asare in de 39e minuut. Daardoor stond een gehavend Anderlecht nog maar met tien man op het veld.

Twee minuten in de tweede helft belandde een kopbal van Rossini voor de voeten van Bjorn Vleminckx. Die knalde meedogenloos de 1-0 binnen. Anderlecht moest op zoek gaan naar de aansluitingstreffer en creëerde verscheidene kansen. Paars-wit slaagde er maar niet in om te scoren.

Rossini

Integendeel, de thuisploeg wist twintig minuten na het eerste doelpunt opnieuw een goal te maken. Op voorzet van Gorius verdubbelde Giuseppe Rossini de voorsprong: 2-0.

Een kwartier voor affluiten wist Anderlecht alsnog een doelpunt uit de brand te slepen. De Sutter kopte een bal van Boussoufa tegen de Mechelse netten: 2-1.

Scheidsrechter: Wouters.
KV MECHELEN: Biebauw, Van Hoevelen, Van Dessel, Asare, Biset, Persoons, Gorius, Vrancken, Mununga, Vleminckx, Rossini (82' Dunkovic).
ANDERLECHT: Schollen, Rnic, Juhasz, Bernardez, Deschacht (71' Van Damme), Gillet, Biglia, Polak, Boussoufa, Legear (46' Jakovenko), De Sutter.
Doelpunt: 47' Vleminckx 1-0, 67' Rossini 2-0, 75' De Sutter 2-1.
Gele kaarten: Kenny Van Hoevelen, Oleksandr Iakovenko, Mbark Boussoufa, Nana Asare.
Rode kaart: 39' Rnic.

MEER VOETBALNIEUWS