Gloednieuwe Brawn GP klokt snelste testtijden

Gloednieuwe Brawn GP klokt snelste testtijden

Gloednieuwe Brawn GP klokt snelste testtijden

Print
Brawn GP, het Formule 1-team dat verrezen is uit de assen van Honda Racing, heeft deze week vriend en vijand verbaasd door enkele razendsnelle rondetijden te klokken tijdens een groepstest op het circuit van Barcelona.

Brawn GP nam na een winter en een voorjaar vol twijfels het Honda-team over, dat zich door de economische crisis terugtrok uit de F1. Toen bleek dat het team zou overgenomen worden en over twee weken in Melbourne aan de start zou staan, ging iedereen er vanuit dat het team door gebrek aan testkilometers stijf achteraan zou rijden.

Sensationele tijden

Maar wat blijkt? De wagen waaraan Honda al zolang werkte en die pas vorige week voor het eerst de baan opging, blijkt het uitstekend te doen. Nadat Jenson Button de BGP001 woensdag al bovenaan de tijdenlijsten zette, deed teammaat Rubens Barrichello dat vrijdag nog eens over. Bovendien was hij met zijn tijd van 1:18.926 de enige die onder de 1:19.000 kon duiken.

Ter vergelijking: wereldkampioen Lewis Hamilton bleef in de nieuwe McLaren maar liefst 1,943 seconden verwijderd van de tijd van Barrichello. Brawn GP zou dus wel eens een wagen in huis kunnen hebben die een racewinnaar is. From zero to hero, het kan snel gaan in de Formule 1.

MEEST RECENT