Het weer voor zaterdag 14 maart

Het weer voor zaterdag 14 maart

Vakantie

Het weer voor zaterdag 14 maart

Print

Zaterdag wordt een meestal bewolkte maar zachte dag. De minima liggen rond +6°C en de maxima kunnen oplopen naar +12°C of 13°C. Namiddag kan er tijdelijk wat lichte regen vallen en dan daalt de temperatuur ook enkele graden. Van prachtig lenteweer is dus helaas nog geen sprake.

Zondagvoormiddag kan er af en toe wat lichte regen vallen. Namiddag wordt het stilaan overal droog bij maxima rond 11°C. De matige noordwestenwind zal het voor het gevoel ook niet meteen aangenamer maken.

Volgende week zou het lentegevoel dan toch naar boven moeten komen. Maandag krijgen we al wat meer opklaringen. 's Ochtends is het wel behoorlijk fris met minima rond +1°C en op heel wat plaatsen grondvorst. Namiddag kan het echter 12 tot 13°C worden. Omdat de wind nagenoeg helemaal wegvalt zal het best aangenaam aanvoelen.

Dinsdagochtend ligt de temperatuur weer net boven het vriespunt maar in de loop van de dag stijgt het kwik opnieuw naar zo'n 13°C. De wolken zijn dinsdag in de minderheid en er waait een zwakke wind uit het noordoosten.

Ook woensdag belooft een aardige dag te worden met veel ruimte voor de zon en temperaturen tot 13°C. Tijdens de vroege ochtend kan het wel een graadje vriezen.

Waarschijnlijk blijft het ook de rest van de week droog. Overdag is het zacht maar de nachten blijven fris.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN