Pleegvader dwong kinderen tot SM

Een 47-jarige man uit Brasschaat heeft vandaag van de correctionele rechtbank in Antwerpen vijf jaar cel met uitstel gekregen. Hij had zijn twee pleegdochters seksueel mishandeld.

knuyens

De man zat een tijdje in voorhechtenis, maar moet niet terug naar de gevangenis zolang hij zijn therapie voortzet en zich niet meer als pleegouder kandidaat stelt.

Bal in de mond

De feiten kwamen aan het licht toen zijn elfjarige pleegdochter haar verhaal deed tegen een psychologe in een oriëntatiecentrum.

Meermaals had ze zich moeten uitkleden voor de man. Die stak dan een bal in haar mond, blinddoekte haar en sloeg vervolgens met een handdoek of kneep in haar borsten. Het wond hem op de meisjes te kunnen domineren.

Likkende hond

Een andere keer bond de beklaagde het meisje aan een stok vast met de handen achter het hoofd. Toen moest ze op haar blote knieën op een ijskoude vloer zitten. Soms dwong de man haar te gaan liggen, zodat de hond haar kon likken.

De pleegvader had nog een tweede meisje onder zijn hoede. Zij legde gelijkaardige verklaringen af.

Machtsspelletjes

De man gaf toe dat hij kickte op machtsspelletjes. Omdat de meisjes al uit een problematische opvoedingssituatie kwamen, tilde de rechtbank zwaar aan de feiten. De man die hen moest beschermen, ging zelf over de schreef.

Anderzijds toonde de beklaagde berouw en was hij bereid om in therapie te gaan. Daarom kreeg hij een straf met uitstel, gekoppeld aan zeer strenge voorwaarden. De pleegvader moet zijn slachtoffers schadevergoedingen van in totaal 9.500 euro betalen.

MEER OVER Brasschaat

Nu in het nieuws