Heraanleg dorpscentrum zit op kruissnelheid

Print
Kapellen - De geplande heraanleg van het Kapelse dorpscentrum zit op schema. Een stand van zaken.

Het plan voor de grondige hertekening van de Kapelse dorpskern - met onder meer een superrotonde en minder verkeerslichten - was in grote lijnen klaar in november, nu is ook het bestek afgerond.

“De start van de heraanleg, die een jaar gaat duren, is nog altijd gepland voor begin augustus, na het bouwverlof”, weet mobiliteitsschepen Lieve De Block (Open Vld). “De aanbesteding van het hele dossier volgt allicht in de tweede helft van april.”

“De nutsmaatschappijen beginnen al op 20 april met hun voorbereidende werkzaamheden. De ene aannemer begint aan de Bloemenlei, een andere aan het centrumkruispunt."

"De details worden nog afgepunt. De samenwerkingsovereenkomst met Aquafin en AWW staat maandag op de agenda van de gemeenteraad. Die met de andere nutsmaatschappijen, voor gas, elektriciteit en openbare verlichting, volgt nog.”

“Momenteel bekijken we ook nog hoe de wegomleggingen tijdens de werkzaamheden precies zullen lopen”, vervolgt De Block.

“De doorsteek die voor autoverkeer wordt gemaakt tussen de parkings Sporthal en Spoor - een van de minder-hindermaatregelen - wordt pas aangelegd in de eerste fase van de werkzaamheden. Het Vlaams Gewest neemt de kosten voor die bypass op zich.”

De totale kostprijs voor de heraanleg van het dorpscentrum staat nog steeds op 3,6 miljoen euro.

CM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio