Weg met malaise, tijd voor polonaise

Weg met malaise, tijd voor polonaise

Weg met malaise, tijd voor polonaise

Print
Brecht - Unizo Brecht wil op 13 april, paasmaandag, een polonaise vormen met minstens 3.378 mensen. Als dat lukt, breekt de middenstandsvereniging haar vijfde wereldrecord.

Met duizend affiches wil Unizo Brecht de Brechtenaren oproepen om mee te stappen. Ook niet-Brechtenaren kunnen houder worden van het wereldrecord.

Info

Bestuurslid Jan Wulleman: “We verzamelen om 9u in het park van Brecht. Iedereen krijgt een T-shirt. De muziek zal ervoor zorgen dat iedereen in de sfeer komt. De polonaise trekt langs het Lange Pad naar het podium op de Gemeenteplaats. Aan de andere kant, naast apotheek Cnockaert, gaat de dansende mensensliert terug het park in."

"Overal zorgen tapkranen ervoor dat iedereen een pint kan drinken. Het ganse traject krijgt luidsprekers, zodat iedereen dezelfde muziek hoort. De kop van de polonaise wordt getrokken door Jef Van Dyck. Hem kennen we nog van de wereldrecords tijdens de vorige paasweekends.”

Meedoen

“Veel verenigingen hebben al laten weten dat ze deelnemen. Maar we hebben nog veel volk nodig, daarom een warme oproep aan iedereen om buren, vrienden en kennissen te mobiliseren om mee te stappen."

"Jong of oud: iedereen kan meedoen. Het moet een feest worden. Ook aan mensen van buiten Brecht vragen we om naar hier af te zakken en mee te stappen. Wie zeker weet dat hij of zij zal deelnemen of een idee heeft om nog volk bij elkaar te krijgen: neem alstublieft contact op.”

Tom VORSSELMANS

flash.jeans@pandora.be of jan.wulleman@wulva.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio