Bouw serviceflats start na zomervakantie

Print
Sint-Amands - De bouw van de twintig serviceflats achter woon- en zorgcentrum Ter Schelde in de Hekkestraat gaat na de bouwvakantie in de zomer van start.

“We hebben de uitvoering van de algemene bouwwerkzaamheden toegewezen aan aannemer Hooyberghs uit Arendonk. Eerder heeft deze aannemer in onze regio al het rusthuis en de serviceflats van het OCMW Puurs gebouwd."

"Hij kwam nu als beste aanbieding uit de bus met een bod van iets meer dan twee miljoen euro, inclusief btw, en bleef daarmee nog onder het geraamde bedrag”, licht OCMW-voorzitter Peter Van Hoeymissen de beslissing toe.

Vooraleer de aannemer aan de slag kan, moet het OCMW het bouwterrein nog bouwrijp laten maken. Nu staan er nog zes oude bejaardenwoningen op. Deze worden gesloopt van zodra de oudjes die er momenteel wonen, kunnen verhuizen naar de gerenoveerde bejaardenwoningen in het Kouterpark. Dat gebeurt normaal eind mei zodat het slopen van de huisjes nog voor de bouwvakantie kan.

Drie miljoen euro

De OCMW-raad van Sint-Amands besliste tegelijkertijd om weldra ook al de technische werkzaamheden zoals het sanitair en de elektriciteit aan te besteden.

Het bedrag van deze technische werkzaamheden wordt geraamd op 530.000 exclusief btw. De totale kostprijs van de serviceflats zal, met inbegrip van het ereloon van de architect, uiteindelijk om en bij de drie miljoen euro bedragen.

TF

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio