Frituur heropent in gloednieuw gebouw

Frituur heropent in gloednieuw gebouw

Frituur heropent in gloednieuw gebouw

Berlaar - Frituur Fritske in de Stationstraat in Berlaar verhuist naar een nieuw pand. De frituur heropent vandaag, vrijdag, om 16.30u.

Ronny Nuyens (37) baat al vier jaar Frituur Fritske uit. De frituur verhuist nu naar enkele huizen verder. “Het voormalige gebouw was aan renovatie toe. Na al die jaren was het afgeleefd”, zegt Ronny. Hij huurde het pand, maar hij snakte naar onafhankelijkheid.

Daarom kocht hij een pand dat bouwvallig verklaard was. “Ik wist dat er plaats vrijkwam voor een nieuwbouw. Ik heb geen moment getwijfeld en heb het gekocht. De zekerheid dat het frituur nooit weggaat, is belangrijk voor mij.” De frituur is gloednieuw, maar de frietketels heeft Ronny gerecupereerd.

“Als je aan het bouwen bent, valt een nieuwe ketel duur uit. Onze ketel kan nog lang meegaan”, lacht hij. Het interieur verandert ook. “Mijn oude frituur had een toog met enkele krukken. Nu kan ik de klanten negen zitplaatsen aanbieden. Het is iets kleiner, maar praktischer en gezelliger.”

Gratis cava en bitterballen

Ronny en zijn vriendin Suzanne Gys (30) hebben een hectisch jaar achter de rug. “De bouw van het huien de frituur was op een jaar af. Het is zeer snel gegaan.”

Het openingsweekend belooft ook druk worden. “Vanaf maandag zal alles op zijn pootjes vallen en kunnen we genieten van onze eigen frituur. Een nieuwe start doet deugd”, zegt het koppel.

Om de heropening van Fritske te vieren, wil Ronny een kleine attentie geven aan zijn klanten. “Elke bezoeker krijgt een glaasje cava tijdens het wachten en een gratis portie bitterballen of een curryworst”, vertelt hij.

Ben VAN NUFFELEN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio