Minister Crevits schat geluidsoverlast zelf in

Minister Crevits schat geluidsoverlast zelf in

Minister Crevits schat geluidsoverlast zelf in

Print
Mechelen - Met een bezoek aan Battel heeft Vlaams minister Hilde Crevits donderdag duidelijk gemaakt dat ze het probleem van geluidsoverlast door de E19 ernstig neemt.

Al jarenlang is geluidsoverlast veroorzaakt door het drukke verkeer op de E19 een doorn in het oog van bewoners van de buurt tussen Battelsesteenweg en Neerweg. Na geluidsmetingen drie jaar geleden is de Vlaamse overheid niet bereid gevonden om op de E19 geluidsschermen te plaatsen, omdat de resultaten van die metingen toen onder de toelaatbare norm zijn gebleven.

Door de hoge kostprijs bedankt het Mechelse stadsbestuur eveneens voor de investering, die voor zes kilometer geluidsscherm minstens zes miljoen euro zou bedragen. Desondanks blijven enkele bewoners aan dringen.

Partijgenoot

Op vraag van haar partijgenoot en Mechels fractieleider Karel Van Butsel bracht Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits daarom donderdag een bezoek aan de Neerweg.

“Bij de vorige metingen in 2006 is op verkeerde tijdstippen en aan de verkeerde kant van de E19 gemeten. Aan de overzijde van de snelweg is er veel minder overlast, omdat de wind uit die richting komt”, gaf buurtbewoonster Nancy Doncos haar aan.

Nieuwe metingen

Minister Crevits had begrip voor de opmerkingen en kondigde nieuwe metingen aan. “Het is duidelijk dat die metingen op een goede manier moeten worden uitgevoerd, zodat op basis ervan duidelijkheid kan komen”, sprak ze.

Op haar brief aan de koning over het probleem heeft Nancy Doncos ook al antwoord gekregen. Het paleis heeft laten weten dat de koning ervan kennis heeft genomen.

JVDPO

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio