Bejaarde vrouw beticht van laster

Heist-op-den-Berg - De 79-jarige Mathildis V.D. riskeert een straf voor het verspreiden van laster over een thuisverplegingsfirma in Wiekevorst (Heist-o/d-Berg).

De zaakvoerders van een thuisverplegingsdienst uit Wiekevorst eisten op de correctionele rechtbank in Turnhout een schadevergoeding van in totaal 17.800 euro van de bejaarde Mathildis ’Jeanne’ V.D uit Zoerle-Parwijs (Westerlo).

Afpersing?

De vrouw zou, toen ze in 2007 verbleef in een van de woningen van de verpleegfirma, de uitbaters van de zaak in het openbaar in een slecht daglicht hebben gesteld door hen te betichten van afpersing.

“Er was helemaal geen sprake van afpersing”, zei openbare aanklager Inge Delissen. “Ze heeft in het dorp kwaadwillig geruchten verspreid. De tam-tam heeft zijn werk verder gedaan.”

Minder klanten

Volgens de advocate van de thuisverplegers zijn er na de geruchtenstroom een pak minder klanten voor de vennootschap. “Er is vooral een daling bij het aantal bejaarden, die net het hart van de dienst uitmaakt”, pleitte meester Karolien Van De Moer. “De vrouw heeft de droom van mijn cliënten stuk gemaakt.”

De verdediging bleef de betichting van laster hardnekkig ontkennen. “De vrouw heeft niets in het openbaar verspreid”, meende haar advocaat, meester Steven Van De Kerkhof.

De rechtbank velt een vonnis op 9 april.

BVDL

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio