Weg met Valentijn

Weg met Valentijn

Vakantie

Weg met Valentijn

Print
Valentijn vindt ieder jaar op 14 februari plaats. Ideaal dus om er met z’n tweetjes een weekendje op uit te trekken. Wie nog een romantisch adresje zoekt, moet zich wel reppen. Onze aanraders voor Valentijn.

Speghelhof

Waar: Langs de tabaksfietsroute tussen Geluwe en Wervik.

Wat: In Bed & Breakfast Speghelhof ontdek je nog de authentieke charme van het platteland. De gasten kunnen tot rust komen in de prachtig gerestaureerde herenhoeve. Het is een ideale uitvalsbasis om de streek te voet of per fiets te ontdekken. Wie zich wil ontspannen, kan in de tuin aan het water zitten. Uitbaatster Karoline heeft in de boerderij drie aparte gastenkamers (Voute Kamer, Koloniale Kamer en Romantische Kamer) ingericht, met elk een aparte sfeer.

Valentijn: De verliefde koppeltjes moeten beslist de Romantische Kamer boeken. Het hemelbed wiegt je zo in slaap, het relaxerende geluid van grazende viervoeters brengt daar geen verandering in.

Een nachtje in de Romantische Kamer met daarna een stevig ontbijt met hoeveproducten kost 86 euro (voor 2 personen).

Prijs: Speghelhof hanteert dezelfde prijs (86 euro per tweepersoonskamer) voor de drie kamers. Ontbijt met verse hoeveproducten is inbegrepen.

0496-26 32 31 of www.dewittemerel.com

De Stokerij

Waar: Naast het natuurdomein De Hoge Dijken in Oudenburg.

Wat: De Stokerij is een familiehotelletje dat gebouwd werd in 1991 en bekend staat om zijn curiositeiten. De familie Schaek- Breda biedt er tien luxekamers aan, waarvan zes met whirlpool en twee met dubbele whirlpool. In de tuin is er ook nog een paviljoentje met sauna en Turks Bad. Je krijgt er dus de nodige luxe in een rustige en mooie omgeving. Brugge en regio liggen op een boogscheut.

Valentijn: In de Valentijnsperiode wordt het hotel in een romantische sfeer gedompeld. Thema dit jaar is De Roos, de bloem van de liefde. Het arrangement La Vie en Rose biedt een welkomstdrankje (glaasje Cava), een romantisch ingeklede kamer, een fles champagne op de kamer, ontbijt tot 12u en een gastronomisch diner in een nabijgelegen restaurant. In de namiddag worden de tortelduiven verwend met een uitgebreide dessertentafel.

Na reservatie kan je in het privépaviljoen een anderhalf durende saunasesssie met stoombad met rozengeur krijgen. Het eerste arrangement is er vanaf 129 euro per persoon. Wie ook de sauna wil, betaalt minimum 149 euro.

Prijs: Vanaf 85 euro per kamer per nacht.

059 26 83 80 of www.rentmeesterhoeve.be

La Tourelle

Waar: In hartje De Haan, op wandelafstand van het strand.

Wat: Hotel Villa La Tourelle is een romantisch adresje dat wordt gekenmerkt door zijn charmant torentje en de belle-époquestijl. De negen romantische kamers werden ingericht in een sfeer van vakantie, strand, zee en schelpen. Het ontbijt in de sfeervolle eetkamer is een feest. Het hotel straalt net als de stadskern van De Haan, een zonnige nostalgie uit. Een mooie wandelroute leidt je door villawijk, bos en duinen naar het strand. Ideaal dus om een weekendje uit te waaien aan zee.

Valentijn: Romantische zielen kiezen voor het hyperknusse torenkamertje, dat in popperig roze en wit is ingericht. Je hebt er een weergaloos uitzicht uit de verschillende vensters. Wegdromen in het torentje kost je 75 euro per nacht (tweepersoonskamer). ’s Morgens wacht je een heerlijk ontbijt.

Prijs: De ligging en de grootte van de kamers bepalen de prijzen. De kleinste tweepersoonskamer kost 60 euro.

059 23 34 54 of www.lesduves.be

Les Duves

Waar: In het dorpje Bihoul, tussen Namen en Dinant.

Wat: Prestigieuze, hedendaags getinte loft, in een oude steenzagerij uit natuursteen. Het interieur en meubilair werden ontworpen door de eigenaars, een rondreizend fotografenkoppel. De oude molen ligt idyllisch aan het riviertje de Burnot. Het terras en de private tuin staan ter beschikking van de gasten. In de Gîte zijn er twee kamers. Les Duves vormt een ideale uitvalsbasis om Namen, Dinant, de Abdij van Maredsous en de tuinen van Annevoie te bezoeken.

Valentijn: Gasten kunnen een champagne- ontbijt bestellen, dat verzorgd en geleverd wordt door de gerenommeerde bakker- chocolatier Jean-Yves Wilmot. 35 euro voor 2 personen.

Prijs: Vanaf 110 euro per kamer per nacht.

i 0497 48 30 72 of www.latourelle.be

De Rentmeesterhoeve

Waar: Op het beschermde domein van het voormalige kasteel van Reningelst.

Wat: De voormalige woning van de rentmeester van het kasteel werd in 2008 omgebouwd tot een comfortabele Bed & Breakfast. Je ontwaakt er tussen de dieren op het neerhof. De Rentmeesterhoeve straalt een historische gezelligheid uit, maar biedt in de vier moderne kamers hedendaags comfort. Hier vind je rust en geniet je van een overheerlijk ontbijt met zicht op de vijver en de Vedastuskerk. Vanuit De Rentmeesterhoeve is het maar een boogscheut ver naar de mooie vergezichten van het Heuvelland.

Valentijn: Cupido komt in De Rentmeesterhoeve langs van 10 februari tot en met 10 maart. Je hebt de keuze uit een 1- of 2- daags Valentijnsarrangement (respectievelijk 200 en 280 euro voor twee personen). Daarvoor krijgen tortelduifjes een welkomstdrink, 1 of 2 overnachtingen in luxekamer met uitgebreid ontbijt en een relaxerende rugmassage op de kamer. Je hoeft je niet te bekommeren om een glaasje meer of minder, want De Rentmeesterhoeve brengt je gratis van en naar het restaurant.

Prijs: Kamer en ontbijt vanaf 120 euro, vanaf twee nachten 105 euro per nacht.

057 33 28 68 of www.hoteldestokerij.be

De Witte Merel

Waar: Naast het golfterrein van Paal en op wandelafstand van de Paalse Plas.

Wat: De Witte Merel oogt als een Amerikaans landhuis in New-Engelandstijl: ruim, luchtig en licht. Omdat de tuin grenst aan een golfterrein, geniet je er van een weergaloos uitzicht. Het is er zo stil dat sommige gasten te laat op het ontbijt verschijnen. Ze slapen de klok rond. En dat is jammer, want gastvrouw Constance zorgt voor een lekker ontbijt, inclusief een eitje, bereid naar wens. De Witte Merel biedt een appartement en drie suites, die elk een eigen karakter hebben. Naar hier kom je om te genieten van de rust en het groen. Het natuurgebied De Zwarte Beek is niet ver af. Fietsen is mogelijk over rustige paden.

Valentijn: Verliefden kunnen opteren voor een romantisch arrangement in de suites Melbourne of Manhattan. Voor 108 euro per persoon heb je twee overnachtingen en bubbels bij aankomst. ’s Morgens wordt het ontbijt inclusief bubbels naar je suite gebracht. Als dat geen romantisch begin van de dag is.

Prijs: Een suite met ontbijt kan vanaf 94 euro per nacht voor 1 persoon, 108 euro voor 2 personen.

011 43 68 76 of www.speghelhof.be

Tekst: Peter VAN OYEN

NIET TE MISSEN