Ook school in Breda slachtoffer van internetbedreiging

Ook school in Breda slachtoffer van internetbedreiging

Ook school in Breda slachtoffer van internetbedreiging

Print
De politie heeft donderdagnacht in het Nederlandse Breda een 18-jarige jongeman aangehouden nadat hij een school had bedreigd op internet. De gemeente Breda en de politie hebben dat vrijdag bevestigd.

Het gaat om een jongeman van 18 jaar uit Zundert. Hij dreigde met een schietpartij op een school in Breda en zei dat hij het 'record' van een zekere Chu zou verbreken. Mogelijk bedoelde hij daarmee de 23-jarige Koreaan Cho Seung-Hui, die in 2007 een bloedbad aanrichtte op de campus van Virginia Tech.

'Chu's record'

"Wanneer ik morgen naar school ga, ga ik een paar mensen doodschieten. Kijk maar naar het nieuws voor een schietpartij in een school in Breda in Nederland. En onthoud mij, ik zal Chu's record verbreken." De boodschap werd ontdekt donderdagavond door het Nederlandse actualiteitenprogramma 'EénVandaag' via een Twitter-bericht. De redactie schakelde onmiddellijk, omstreeks zes uur, de politie in.

Die stapte dan weer naar de FBI, want het bericht was op een Amerikaanse website verschenen. Nadat de FBI het adres van de man kon achterhalen, kon de politie hem donderdagnacht rond half vier arresteren. Hij bekende meteen na zijn aanhouding en verklaarde dat het om een grap ging.

Ernstig

De politie nam de bedreigingen van de jongeman uiterst ernstig. Scholen en kinderdagverblijven in Breda bleven vrijdagochtend dicht. Om 12 uur vond een persconferentie plaats over het incident.

De bedreiging komt in de nasleep van het drama in een Duitse school in Winnenden woensdag. Vrijdagmorgen werd ook al een andere Duitse school gesloten nadat die op internet bedreigd was.

Lees ook: Duitse school gesloten na dreiging op internet

Beeld: www.eenvandaag.nl

MEEST RECENT