Dijkstraat is overlast meer dan beu

Dijkstraat is overlast meer dan beu

Dijkstraat is overlast meer dan beu

Print
Dendermonde - De bewoners van de Dijkstraat in het centrum zijn de duivenpoep en het gejank van de zwerfkatten in hun straat beu. “Het is niet leuk om te horen dat je in de strontstraat woont.”

Het gebouw in de Dijkstraat in het hartje van Dendermonde bood in de jaren zeventig onderdak aan de stadsdiensten en de politie van Dendermonde. ”Na hun verhuizing naar de Franz Courtensstraat wat verderop kwam het gebouw leeg te staan”, weet buurman Toon Van Driessche.

Politiekantoor

Omdat de ramen van het vroegere politiekantoor stuk zijn, hebben duiven er een handige thuis gevonden. Ze vliegen er ongestoord in en uit en zorgen zo voor overlast bij de buren. ”De duiven laten ook heel wat drek vallen, die zorgt voor een heel onverzorgd zicht van de straat”, vult een andere buurman aan.

“Er komen hier heel wat mensen van buiten de stad voor de CM, ABVV, het CLB of het Liturgisch Centrum. Zij noemen het hier al spottend de Strontstraat. Dat is niet leuk om horen als je hier woont. Als er iets te doen is in de stad, wordt het hier snel even opgeruimd.”

”Een jaar of zeven terug heeft hier iemand katten uitgezet in het gebouw”, herinnert Van Driessche zich nog.

Kweken

”Die zorgden er eerst wel voor dat er wat minder duiven zaten, maar die kweken toch gewoon voort. Voor de zwerfkatten was het hier een smulfestijn en ze begonnen ook te kweken. Nu hebben we twee problemen. De katten krijgen bovendien eten van mensen die hier in de buurt komen werken. Zo blijft het probleem”, besluit Van Driessche.

Raf MOORTGAT
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio