Stad controleert alcoholgebruik bij scholieren

Print
Sint-Niklaas - Vandaag vieren de laatstejaarsscholieren hun laatste 100 dagen. De stad bindt de strijd aan tegen alcoholmisbruik.

Heel wat jongeren wonen de viering van de laatste 100 dagen bij op het Sint-Nicolaasplein. In het verleden stelde de politie vast dat de feestvierders glazen meenemen uit de cafés en achterlaten op de openbare weg. Daarnaast vindt de politie ook steevast heel wat lege glazen flessen terug. Dat wijst volgens de politie op overmatig alcoholgebruik, en het werkt vechtpartijen, vandalisme en nachtlawaai in de hand.

Daarom neemt het stadsbestuur maatregelen. Tot zaterdag 14 maart om 6 u mogen minderjarige jongeren alleen alcohol drinken wanneer ze zich in een café of in een fuifzaal bevinden. De politie zal minderjarigen controleren en maatregelen nemen.

Glasverbod

In de uitgaansbuurt geldt een glasverbod. De uitbaters moeten erover waken dat hun klanten geen glazen mee naar buiten nemen. Als de politie op de openbare weg jongeren aantreft met glazen flessen, neemt ze die in beslag. De uitbaters mogen geen acties organiseren die overmatig drankgebruik in de hand werken. De maatregelen gelden in de Ankerstraat, Apostelstraat, Collegestraat, Grote Markt, Grote Peperstraat, Hendrik Heymanplein, Houtbriel, Kalk-, Kleine Peper-, Kokkelbeek-, Mgr. Stillemans-, Nieuw-, Sakramentstraat, Sint-Nicolaasplein, Walburgstraat, Zeildoelkstraat en Zwijgershoek.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio