Zaakvoerster reisbureau aangeslagen na overval

Zaakvoerster reisbureau aangeslagen na overval

Zaakvoerster reisbureau aangeslagen na overval

Print
Temse - De overval op Scheldeboorden Travel gebeurde woensdagavond. De dader bedreigde de uitbaatster met een mes. Buit: 600 euro.

In het reisbureau Scheldeboorden Travel waren in de late namiddag zaakvoerster Patricia Cathoir en haar dochter Maureen aanwezig. Om 17.50u stormde een gewapende man de zaak binnen. Hij bedreigde het tweetal met een groot, gekarteld mes. De dader had met houtskool ook zwarte strepen op zijn gezicht aangebracht.

”Het was eerst heel bizar”, zegt Cathoir. ”Ik was met een klant aan het bellen, toen plots die man hier binnenkwam. Ik begreep aanvankelijk ook de ernst van de situatie niet, vooral door het feit dat die man zwarte strepen op zijn gezicht had. Ik dacht nog: "Hé, het is toch pas zondag carnaval!" Maar toen werd hij agressief en ben ik ook beginnen panikeren.”

Angstaanjagend

Maureen (25) is 7,5 maanden zwanger. Toen moeder Patricia besefte dat het wel degelijk om een gewapende overval ging, sloeg de schrik haar om het hart. ”Die man begon te roepen: Je geld! Het was alsof Rambo voor me stond. Die zwarte strepen maakten hem angstaanjagend. Nog meer waren het zijn ogen: het leek alsof hij door mij keek. Hij moet misschien verslaafd geweest zijn, want dit was niet normaal. Zijn dialect was van hier.”

De zaakvoerster prijst zich gelukkig dat er geld was in haar zaak. ”Het is zo raar dat een reisbureau geviseerd wordt. Hier wordt weinig cash betaald. Sommige dagen heb ik geen cash liggen. Ik ga er nu toch voor zorgen dat ik een paar briefjes in huis heb. Stel je voor dat ik tegen die overvaller moest zeggen dat ik geen geld had! Hoe agressief zou hij geworden zijn. En mijn zwangere dochter zat naast mij.”

Geen vluchtauto

De dader ging met 600 euro lopen. Letterlijk, want een vluchtauto bleek er niet te zijn. ”De politie was hier snel, maar een klopjacht leverde niks op.”

Joris VERGAUWEN

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio