MuHKA krijgt nieuwe gevel

MuHKA krijgt nieuwe gevel

MuHKA krijgt nieuwe gevel

Print
Antwerpen - De gevel van het MuHKA krijgt een nieuwe kleur. De jonge Italiaan Enrico David mag er meteen ook een kunstwerk voor bedenken.

Hoe het kunstwerk eruit zal zien en welke gevelkleur het wordt, is nog niet beslist. Dat wordt pas duidelijk wanneer het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen op 10 september heropent.

De kunstinstelling sluit vanaf 27 maart de deuren voor een grondige renovatiebeurt. Niet alleen de buitenkant, ook het interieur krijgt een facelift. “Het gaat niet om een nieuw masterplan, maar om goed beheer van een bestaand, twintig jaar oud museum”, legt directeur Bart De Baere uit.

“We gaan het gebouw technisch op topniveau brengen, zodat we in de toekomst kunstwerken in ideale condities kunnen ontlenen. Ook het comfort van de bezoeker zal verbeteren. De ingrepen zijn noodzakelijk maar daarom niet spectaculair zichtbaar.”

In totaal kost de renovatie 2,2 miljoen euro. De helft daaavan gaat naar een nieuwe airconditioning, beveiliging en verlichting. Het andere deel is bestemd voor een opfrissing van de zalen en de gevel.

Met originele fundraising-initiatieven wil het MuHKA zelf 200.000 euro ophalen. Dat geld zal gebruikt worden voor de gevelschildering en het kunstwerk van Enrico David. Op 28 maart inviteert professor en gelegenheidskok Bo Coolsaet sponsors op een gemaskerd Casanovadiner.

Wie aan de dis wil aanschuiven, betaalt minimaal 200 euro. Veel lager ligt de drempel tijdens het weekend van 17 en 18 april, wanneer in het leeggemaakte museum drie feesten plaatsvinden. De avond van de Antwerpse dansclubs en een kinderdag zijn helemaal gratis.

Toegang tot de sluitingsnacht Art Beat kost 10/15 euro. Dertig dj’s gaan dan aan de slag, onder wie bekende namen zoals dj Prinz, Zaki en Luc Tuymans.

Tijdens de sluitingsperiode zullen kunstwerken van het MuHKA verspreid worden over veertig culturele centra in Vlaanderen.

Frank HEIRMAN

www.muhka.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio