Rockgroep Believo stelt debuutplaat voor

Rockgroep Believo stelt debuutplaat voor

Rockgroep Believo stelt debuutplaat voor

Print
Ravels - Believo stelt vandaag, vrijdag in Dust in Weelde (Ravels) zijn allereerste cd voor. Bandleden Dirk, Fik en Ben hebben met ‘Radical Myths’ een plaat vol gevoelige Indierock en powerpop gemaakt.

Voor dit interview hebben we met zanger/bassist Fik Dries (29), drummer Ben Van der Moeren (30) en gitarist Dirk Thielemans (32) afgesproken bij Fik thuis, op een gezellige boerderij in Weelde. Achter het huis is het repetitiekot van de band. “Maar daar is nu niet veel te zien”, weet Fik. “Al onze instrumenten staan in de auto want we moeten vanavond optreden.”

“Fik en ik kennen elkaar al sinds we nog maar zo klein waren”, vertelt Dirk, zijn hand ongeveer een meter boven de grond houdend. “Vroeger gingen wij samen skateboarden. Toen we daarmee stopten, begonnen we muziek te maken. Eerst hele harde muziek en covers van Helmet, want dat waren destijds onze muzikale helden. Maar na een tijdje gingen we op zoek naar ons eigen muzikale gezicht. Met Believo spelen we nu alleen eigen nummers.”

Eigenzinnige stijl

Over de vraag in welke muziekstijl Believo past, moeten Fik, Ben en Dirk lang nadenken. “Het is moeilijk om daar een etiket op te plakken”, vindt Fik. “Onze stijl is eigenzinnig. Misschien kan je het powerpop noemen, of Indie-rock. Maar wie het precies wil weten, luistert best zelf.”

Voor de opnames van hun debuutcd Radical Myths hebben de bandleden tien dagen in een Nederlandse opnamestudio doorgebracht. “Op de cd staan zowel oude als nieuwe nummers”, legt Ben uit. “We hebben er veel tijd en werk ingestoken en zijn heel tevreden met het resultaat.”

Evolueren

“Eigenlijk heb ik het gevoel dat we nu, na vijf jaar, pas echt goed op dreef zijn”, vertelt Dirk. “We maken fun samen, maar kunnen ook kritiek verdragen. Daardoor evolueren we: Believo staat nooit stil.”

Radical Myths ligt vanaf 6 april in de winkels. Wie zolang niet wil wachten, kan op vrijdag 13 maart terecht in zaal Dust in de Torenstraat in Weelde, waar Believo het voorprogramma van de Kortrijkse groep Hitch speelt. “Van die show maken we een vette releaseparty met alles erop en eraan”, belooft Dirk.

De optredens starten vrijdag om 21u.

Kathleen VAN BEURDEN vzw Dust Believo myspace
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio