Lindenhoeve ondergaat ingrijpende facelift

Lindenhoeve ondergaat ingrijpende facelift

Lindenhoeve ondergaat ingrijpende facelift

Print
Vosselaar - De bouwmaatschappij Kleine Landeigendom tovert de leegstaande Lindenhoeve in Vosselaar om tot een woonproject met in totaal acht wooneenheden.

Kleine Landeigendom (KLE) wil de komende twee jaar in totaal 46 woningen in Vosselaar bouwen en toewijzen aan kandidaat-kopers. Het grootste project vindt plaats aan de Lindenhoeve op Berkenmei in Vosselaar. Architect Christian Chody uit Turnhout heeft een plan uitgewerkt om de leegstaande boerderij uit 1860 om te toveren tot een woonproject met een sociale inslag.

”Heel het project is geïnspireerd op een ontwerp rond de binnenkoer van de Lindenhoeve. De architect zocht inspiratie bij Italiaanse galerijen”, zegt Geert Schoofs van KLE.

”Op het gelijkvloers van de Lindenhoeve installeren we twee woongelegenheden voor de dagopvang van bejaarden (Cado, red.) waarmee de gemeente onlangs startte. Op de bovenverdieping komen twee appartementen. Het bakhuis wordt omgebouwd tot een kleine woonst met een slaapkamer. In de schuur verschijnen nog eens drie wooneenheden”, weet Schoofs.

Eén stal aan de boerderij gaat tegen de grond. In de plaats daarvan komt een carport met bergruimte voor fietsen en ander materiaal. De architect tekende ook een speelplein en een sportveldje. De hele renovatie kost 800.000 euro en is vermoedelijk afgerond tegen 2011. KLE richt zich voor die woningen vooral tot ouderen en alleenstaanden.

Sociale woningen

Achter de verkaveling Lindenhoeve, waar de bouwwoede al heerst, installeert de bouwmaatschappij ook tien andere sociale woningen. ”De bouw van die woningen kan hopelijk starten voor de zomer”, zegt Geert Schoofs. ”Het gaat om drie gebouwengroepen met een weg naar garages.”

De Steenovenstraat, waartegen die tien sociale woningen worden gebouwd, krijgt in 2010 een opknapbeurt met een nieuwe verharding en de aanleg van voetpaden.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio